2009. február 14., szombat

Škoda 130LR (1986)

A Skoda-mánia következő részében végre láthattok egy Matchbox-ot is. Ez alkalommal az 1:57-es méretű 130LR Rally változatát mutatom be. Nekem kettő is van belőle de sajnos az egyiknek nincs motorházteteje és elég leharcolt is. Egyébként mindkettőjüket kaptam úgyhogy még jó hogy legalább ilyen állapotúak.
Tehát az autók részletessége elég jó mert ez még az a széria ami normális volt. A festés minősége nekem megfelel mert a főbb részletek elég jól vannak kidolgozva és még tartósak is. Egyik minta sincs elcsúszva vagy hasonlók. Az autó tetején látható "Surprising Skoda" felirat és mellette látható miniatűr Skoda jel meg külön élmény. A karosszéria részletességére sem lehet panasz mert szép részletes és a jó minőségű festéknek hála a részletek is jól láthatóak. A legjobb része a kicsi autónak a nyitható motorház fedél amit a mai Matchbox modellek kissé hanyagolnak. Sajna a gyérebbik autón hiányzik ez az alkotóelem. A motortér kidolgozásától egyértelműen nem esünk hasra mert kevés látszik belőle de annak ellenére élvezhető és ha kinyitjuk fenn is marad a fedél tehát a fotózást sem gátolja. Az autó futóműve is nagyon profi mert rugóznak a kerekei és a felfüggesztés is versenyautósan feszes. Mivel már nem mai darab (1986) meg van rajta nyitható elem is mindezeknek köszönhetően kicsit zajosan gurul meg nehézkesen is. A hiányosabbat az is akadályozza hogy szegénynek a jobb első kereke púpos sőt a tengelyei is kissé rozsdásak. (Most gyorsan ici-picit megolajoztam a kerekeket és csodát tett. Ha nem lenne púpos az elsője akkor majdnem Superfast style-ban menne. Halk és gyors.) A következő állomás az autó alja amiről nem csináltam képet de ha érdekel valakit jelezze és nyomom az Update-et. Szóval színes és műanyag és elég részletes. 2 színben is volt de nekem mindekettő ugyanolyan. Látszik a váltó a hajtás és az első futómű is. Az autó belsejéről nem tudok sokat mondani mert elég nehezen lehet belátni nálam de az tuti hogy van benne két kagylósított racing ülés meg két elnagyolt valószínűsíthető pótkerék. Ja és hátul van egy rendszám is amin a "26351 DC" áll ami szerintem nem jelent semmit.
Mindent összevetve korrekt kis autók ezek és nagyon örülök hogy gyarapítják a Skoda állományomat!

Elég jó állapotban van


Pengén néz ki


Nem valami nagy a belátás


Ez a két példány van


Ilyen a viseletesebb


Ami hiányos is sajnos


Kár hogy nem műanyag az index


Hátulról abszolút brutál


Iszonyat tetszik ez a gép

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű darabok! A hiányos darabot nem adnád el/oda nekem? A moci tető hiánya valószínűleg no problem, mert már csintáltunk több autónak is.

AndrewBoy írta...

Hááát ha lehetne választani inkább én kérnék hozzá mocitetőt XD Nagyon szeretem mindkettőt és nem eladóak :)

Névtelen írta...

xD Na mind1. :-)

Sam. Joe írta...

Ajánlom a figyelmedbe ezt a postot az Autófíleknél - a kommentjeivel együtt ;-): http://autofilia.blog.hu/2008/11/19/skobaru_vs_130lr#comments

Ikarus 256 írta...

Sajnos még ilyen kopott Skodam sincs, pedig igazán be kellene szereznem már egyet.:-( Tényleg szép kidolgozású darab!

AndrewBoy írta...

Jee most vateráztam össze egy újabb Skodát szóval folytatódik a mese :D

Névtelen írta...

AMit megadtam youtube-n kort ne igaz, csak hülyeségből írtam be, a Lamborghinis postomnál megtalálhatod, hogy mennyi vagyok.

Névtelen írta...

Am nem enged írni a CBR-es videódhoz, de amit írni akartam: Szép moci szívesen elfogadnám én is :D

AndrewBoy írta...

Helló!! Láttam én h írtál elméletileg fel is kellett volna h tegye de majd utánajárok h mi merre :D YouTube profilodat is meglesem mert még csak a beírásokat toltam. Egyébként kössz :D Jó kis motor nem lesz eladva egy darabig ha minden jól megy! És jól is megy whehehehee (mármint a motor) XD

Névtelen írta...

Oké, és nincs mit. Bár a profilomon nincs sok minden, csak a kedvencek közt, majd ha lesz időm rakok fel vidiket még :D