2009. október 10., szombat

Mazda RX-8 (Takara - ChoroQ)

A legújabb eBay-es szerzeményem ez a tüneményes RX-8. Ez a ChoroQ dolog nem mai találmány mert már 1978-ban megvolt az első változata ami egy Bogarat formáz és megvan a MAGYAR átirata amiről eddig nem is tudtam hogy miről lett másolva. Szóval a teljes ChoroQ történelemhez itt találtok infókat. Szóval ez a kicsi autó egy Japó rendőrt mintáz és nem is akármilyen minőségben. A karosszéria kidolgozottsága kiváló mert semmilyen öntési hiba nincs rajta. A festése is penge bár az enyémnek az elején van egy folyási csík de szerencsére nagyon vékony így kevésbé észrevehető. A karosszérián egyetlen hiba van és az a fényhíd felfogatása. Nem mondom hogy ratyi de kicsit lehetett volna jobb is. Az autóka motorja nagyon tuti mert iszonyat erős és a hihetetlen puha gumijainak köszönhetően nagyon brutálul gyorsul. Viszont a puha gumik sokmindent felszednek a földről/padlóról szóval a tapadás néha elvészhet a rajtnál de a tisztántartása nem nagy kunszt mivel elég végig húzni bármin ami nem a padló. Barátnőmmel az ágyon szoktunk játszani vele és hatalmas fless! Még az ágyon is nagyon fürgén gyorsul. A szoktalan gyorsasága miatt már az első napon kb. 5× esett le valahonnan illetve ment neki nála keményebb dolgoknak de szerencsére semmi sem látszik meg rajta! Az autó csomagolása is nagyon tuti mert rendes doboza van és az autócska még egy műanyag mögötti műanyagba is be van rakva. Sajnos az eladó nem tudom hogyan gondolta hogy a világ másik feléből egy borítékban(!) sértetlenül megjön szóval nem úszta meg de szerencsére nem vészes.

Japán rendőr


Van rajta mindeféle krix krax


Szerintem csodás a formája


Nincsenek öntési hibák


1:72-es Cararama RX-8-al


Ha túl sokat nézem akkor nyújtottnak tűnik
az eredeti autó


Reggel is jól mutat

Faja képek lettek

Dobozban

2 megjegyzés:

Tommi írta...

Bocsi, hogy ezt mondom, de nekem nem jön be ez a kisautó, meg úgy általában a ChoroQ-k (amúgy Choro-Chutes lenne, tudtad?) sem. Olyan gnómok és ez zavar.

AndrewBoy írta...

Ezt a Choro-Chutes dolgot nem tudtam! Amúgy konkrétan én sem tudom megmagyarázni hogy miért tetszik de olyan fless :D Egyébként tényleg van pár jármű ami nem mutat jól ebben a stílusban de hát ez van! ;) Pl. a motorok. Elég viccesen néznek ki de legalább van reménysugár h lekicsinyítik az én motoromat is :D