2009. március 15., vasárnap

Škoda 120 (Mini Model)

Egy régi kedvenc kisautómat végre sikerült megkaparintanom nagy örömömre. Ez az autó a Mini Model által gyártott 120-as Skoda ami elég ritka manapság és a régi Csehszlovákiában készült. Szerencsémre nem volt drága az autó és még hibátlan is szóval nagyon örültem amikor végre kinyithattam a dobozt amiben érkezett. Az autó méretei kicsit kisebbek mint a Matchbox 130LR-é de a részletei sokkal jobbak. Az autó szép barna színben pompázik ami eléggé megosztja a véleményeket mert nekem nagyon tetszik de például Édesanyámnak abszolút nem jön be. A festéssel különösebb problémák nincsenek mert szép réteg van rajta és jól látszik minden. Pár hiba sajnos van mert a csomagtérfedőn és a motorházon is van egy-egy púp aminek olyan hatása van mintha oda cseppent volna a festék. A karosszéria nagyon jól kidolgozott mert minden kis effekt megvan ami az eredeti autón is kivéve a hátsó Skoda feliratot. Bár elöl sincs konkrét felirat de a helye az megvan. A lökhárítók és a lámpák is jól néznek ki és mindezek barnák is. A motorházon a kicsi spoiler illetve légbeömlő is megvan tutin. Az autó alváza is penge mert teljesen fém és a Skoda 120 felirat olyan rajta mint az igazin. Részletekben nem nagyon gazdag mert van rajta egy kipuff és egy olajteknő. Egyébként a futóműve nagyon jó mert rugóznak a kerekei és szépen gurul az autó. Végül a belső tér. Erős közepes a kidolgozottság mert a kormány olyan mint az igazin és az üléseknek is van jó kis textúrájuk de váltókar sajnos nincs. Mindent összevetve szerintem nagy jó kis autó és megérte azt a kis pénzt.

Jó kis gép


Ablak határolók is vannak


Jók a kerekei


Hátulról nagyot üt


130LR és 120


Végre kinn is fotózhattam


Naplementés Skodás


Nem tudok betelni vele...


Érdekes motívumok fedezhetők fel


120 és 130LR


120 repertoár. Kaden később lesz


12 megjegyzés:

Névtelen írta...

TE SZERENCSÉS!!!!!!!!!!!!!!!!

Honnan sikerült beszerezned? És mennyit voltál képes kiadni érte?

Névtelen írta...

Szép fogás, gratula!

AndrewBoy írta...

1500 Ft volt és egy kedves Skodás emberke adogatja el a gyűjteményét. Eredetileg nem akarta eladni de mondtam neki hogy ha mégis akkor nekem szóljon. Szerencsém volt és úgy is tett!!

Sam. Joe írta...

Szerintem most sikerült kicsit rombolnod a népszerűségeden. 8-)

Névtelen írta...

Gyönyörű!! Grat!

AndrewBoy írta...

Sam.Joe ezt nem vágom XD

Sam. Joe írta...

Értsd úgy, hogy irigykedünk! ;-)

Ikarus 256 írta...

Gratulálok! Na, nem csak az autóhoz, hanem ahhoz is, hogy sikerül megkedveltetned velem a farmotoros Skoda-kat. Ovis koromban a 100 Folk Celsius kazettámról az jött felém, hogy "csörög-csattog, mert szegény farmotoros", talán ezért sem tartozott a kedvenc autóim közé. Meg aztán láttam, hogy mekkora a csomagtartó, és hogy nem is lehet beletenni valami nagyobb dolgot, és nyitott csomagtartófedéllel járkálni, meg még lóg is a hátulja... Szóval a egyre feljebb verekszi magát a kis csehszlovák. :-)

AndrewBoy írta...

Hát akkor örülök!! A hátulja lógásán könnyen lehet segíteni és a kinézeten is hatalmasat dob wheheheee Majd a kékről is írok hamarosan még a bogarak előtt gyorsan!

Névtelen írta...

Jééé, én is halgattam a 100 Folk Celsius-nak azt a számát... :-D A nővéremnek 2 kazettája is volt tőlük. (asszem még meg is vannak ;-)

Andrew0807 írta...

http://www.vatera.hu/skoda_120_l_abrex_1_72_141274740.html

Ajánlom figyelmedbe, hátha érdekel.nem csak egy van a sárcnak és az ára sem olyan vészes szerintem.

Ez véletlenül nem 130-as skoda?Mert a 120-asnak a hátsó lámpája keskeny.

AndrewBoy írta...

Ez az újabb 120as szóval a lámpa ok. Kössz a vaterás tippet de nem élnék vele mert szerintem kicsit drága ahhoz h 1/72-es :S Nálunk meg valszeg olcsóbban hoz a modellboltos arc