2011. február 3., csütörtök

Suzuki Swift S1600 (Saico)

A korábbi Swiftek mellett rendelkezek egy ilyen kb. 1/43-as csodával is! Mivel a gyártó nem kimondottan a precíz kidolgozottságról szól ezért csodákat nem szabad várni az autótól mert ha közelebbről vesszük szemügyre akkor elég durva hibákkal szembesülünk. Mivel Swift ezért nem hagyhattam ki sőt még olcsó is volt. 
Az autó karosszériája elég jó. Van a tetején légbeömlő megvannak a kerékjárat szélesítései is sőt még a tuti spoilere is megvan. A tükrei is jók mert elég ralis kicsire sikerültek. Az autó elölről kicsit szélesebbnek tűnik mint kéne és sajnos ha oldalról nézem akkor is valami sántít. Hátulról viszont elég jó lett! Kívülről tartogat egy szívmelengető részletet az autó mert elöl és hátul is rajta van a mi magyar rendszámunk! Nem ellenőriztem egyesével de nekem úgy tűnik hogy a szponzor matricák elég jók lettek. Az autó kerekei is szépek lettek de a fékek kidolgozását nem vitték túlzásba.
Na és jöjjön a csemege azaz a belső tér. Az autó műszerfala megegyezik a gyáriéval ami annyira nem is nagy probléma. A probléma a beépítése. Az én autómban nagyon ferdén van benn és sajnos korrigálni sem tudok rajta mert szétszedni nem akarom az autót mert a hátsó kipuff dob alatt van az egyik csavar. Különböző módszerekkel próbáltam beljebb tolni de sajna nem ment. Mivel rally autóról van szó jó nagy és fekete versenyszerű kagylóülések vannak benne amik jól is néznek ki. Ja a kormány is racingos. Elég egyszerű de nagyszerű. Ezek mellett van még egy nagyon profi bukókeret az autóban! Na és a kedvenc részletem. A belső rész többi darabjának viszont semmi köze a ralizáshoz mivel van benne hátsó ülés és ha ez még nem lenne elég akkor rákontrázok mert van benne első és hátsó ajtó (!!) kárpit is! Tehát a belső tér úgy ahogy van az 5 ajtós modellből származik. Tehát a karosszéria oldalsó nyomorítása sem véletlen mert valószínűleg az alap 5 ajtós forma lett átkókányolva erre. Természetesen a hátsó ülés és az ajtókárpitok mind tiszta fehérek.
Szóval ez a kicsi Suzuki pont ezen hibák miatt érdekes darabja a gyűjteménynek. Mindezek ellenére nem bántam meg hogy megvettem mert ha azt vesszük nem olyan csúnya és hát magyar rendszám van rajta... 


 Nem rossz autó
 Kicsit ültetném az elejét
 Itt a mi rendszámunk
 A hűtőrács kicsit szélesebb mint kéne
 Jól mutatnak a lámpái
 Kicsit hosszabbnak tűnik mint kéne
 Sajna ferde a műszerfal
 Sport kormány és ajtókárpit
Ülések + ajtókárpit na meg bukeszcső 

Nincsenek megjegyzések: