2008. szeptember 19., péntek

Shelby GT500 & Mustang GT (2007 & 1965)

A Piros:
Shelby GT500. Ez mindent elmond. Amikor először megláttam a neten a képeket róla majdnem berosáltam. Sőt amikor megláttam a Matchbox "előrejelzést" akkor is és már alig vártam hogy élőben is lássam. Gondoltam rá hogy megveszem a csukott verzót Hot Wheels-ben de aztán nem tettem. De majd legközelebb pótolom főleg ha lesz még fekete... Szóval alig vártam hogy hazaérjek és kibontsam (anti NRFB) és jól körbefotózzam. Már kívülről is nagyon jól kidolgozottnak tűnt de ahogy kivettem és jobban megvizsgáltam egyből levágtam hogy ezt nem nagyolták el. Penge a csík az autó küszöbén a tuti és jól olvasható GT500 felirattal nem beszélve a kobra logóról ami nemcsak a két oldalon hanem a hűtőrácson (!) is rajtavan ami nem mellesleg még jól is néz ki! Teljesen korrektül kivehető mi van ott. Az egyetlen logó ami nem tökéletes az a hátul található Mustang jel ami eleve túl kicsi lenne ahhoz hogy kivehető legyen. Még az antenna helye is rajta van a kasznin. Egyébként maga a festés is jól néz ki semmi hiba nincs rajta minden jól látszik. És ismét tetszik a lámpa kialakítása is. Igaz hátul nincsenek kifestve de így jobb is. Ezt ellensúlyozza a lökhárító alatt található jó kis diffúzor. Abszolút újítás viszont a szélvédővel egybeöntött közel normális méretű visszapillantók. Ja és "belülről" is van visszapillantónk. Na és az autó belseje. Hát az valami eszméletlen. Nagyon részletesen kidolgozott kis interior. Minden részlet nagyon szépen látszik! A középkonzolon is szinte minden látszik és elég jól. Az ülések elöl és hátul is nagyon szépek sőt elöl még a pohártartók is megvannak. De ami extra számomra az az ajtón található kis pöckök amik jelzik hogy nyitva esetleg zárva van-e az ajtó. Az egész autó egyedüli hátránya számomra a kereke mert én mondjuk szebbeket tettem volna rá de legalább jól gurulgat. Abszolút megérte az árát! Rég volt ilyen jó egy Matchbox.

A Kék:
'65-ös Mustang GT. Ez az autó is eléggé jól kidolgozott darab. A színe és a festése ennek is nagyon jó bár a tetején van egy kicsi hiba de nem olyan vészes az. Napon nagyon szép metálos kék színe van. Szerencsére itt sem vastag a réteg! Még az aránylag sűrű textúrájú hűtőrács is szépen látszik. Ennek az autónak a küszöbén is van egy csík és egy felirat amire "Mustang"-van írva. Ezzel sajna az a baj hogy abszolút nehezen olvasható el. A jobb oldal ok de a bal (ami a dobozból látszik) az elég cink mert még nagyítóval se ugrott be hogy mi lehet. Az autó beltere itt már nem olyan részletes mint az előzőkben. Itt már csak átlagos. Az ülések mintája látszik de se váltókar se semmi nincs. Legalább a műszerfal teteje olyan mint az eredetinek. Itt is ugyanazok a kerekek mint az előző autón és ez is nagyon jól gurul bár sajna kicsit ferdék a tengelyek mivel dülöngél menet közben. És srácok itt jön a lényeg. Igazából azért vettem meg az autót mert szeretem a Mustangot de ami biztosított hogy kell az nem más mint az alváz mert az ha hiszitek ha nem FÉMBŐL van. Nekem mondjuk kicsit gyanús mert a betűtípus alul eléggé a Hot Wheels-re hajaz szóval nemtudom mi a helyzet mert arra sem emlékszek hogy volt-e HW Mustang. DE nembaj mert legalább fém. Biztos tartós lesz.

GT 500 faja visszapillel

Durvajó

Agresszor állat

Kobra

Szerintem atomrészletes

Diffúzor

A kék rém

Hasonlóan magas mint az eredeti

Lehetne picibb a kereke

Jesus Christ!

NE mentsetek meg tőlük!!

Hibátlan képeket lehet csinálni

És a nehéz fém

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ó, te szerencsés!

Nálunk mikor lesz ilyen???

Kis város Ajka, és még messze is van Pesttől... ááááá

AndrewBoy írta...

Remélem hamar lesz nálatok is mivel ezt élőben kell látni! Csak ajánlani tudom őket főleg a pirosat!!

Ikarus 256 írta...

:-O :-O :-O
A kéknek tényleg lehetnének kisebb kerekei, de a piros úgy jó ahogy van. Nem sok mostani Matchbox-ról mondható el, hogy fém alja van. Most már eggyel több! :-)
Ilyenek kellenek nekem is!!!!!!;-)

Sam. Joe írta...

A fastback-en tényleg túl nagyok a kerekek, olyan mint egy bébi-bigfoot. Cáfoljatok meg, ha nem, de szerintem a teteje is "púpos" lett.

Névtelen írta...

Mustang 4EVER!!!!!!! :D