2008. szeptember 14., vasárnap

Jaguar E-Type (1961)

A sorozat következő darabja ez az 1961-es 1:61-es méretarányú gyönyörű szürke E-Type ami nem mellesleg az egyik nagy kedvencem. Ezt az autót is újra feldolgozta a Matchbox mivel már régebben is szerepet kapott a palettán. Azon persze nem lehet vitázni hogy a régi sokkal sokkal szebb volt színre és nem is beszélve a küllös kerekekről. De mivel sajna (egyenlőre) még nincs belőle nekem ezért nem tudok többet írni róla. Egyéb E-Type is volt a Matchbox autói között bár az nem ezen a néven futott mivel nem is hasonlított csak alapjaiban. Ez az autó volt a Draguar amiből szintén szeretnék egyet szerezni. A Draguar egy kicsit futurisztikusra vett E-Type aminek buborék szerű teteje van és ha jól tudom akkor vastag SuperFast kerekekkel volt szerelve ja és csodaszép volt a színe is.Visszatérvén a mai autóhoz ebből már nincsenek ilyen verziók. Lényegében csak többféle festéssel lehet kapni és azoknak is a legnagyobb része verseny festés. Nekem is konkrétan két E-Type-om van mivel a Best Of British sorozat megvan és abban van egy szép fehér racing festésű verzió. Érdekesség a két autó között hogy a van pár festésbeli különbség. A pakkos autónak például másképp van festve (szerintem rosszabbul) az első fényszórója. Ezen felül még a hátsó is ki van festve (bár nehezen látszik) de a B.O.B.-es autónak meg egyáltalán nincs festék a hátsó lámpáján. Ezek még mindig nem számítanak a következő mellett ami nem más mint a pakkos autó hátsó rendszámtáblája ami nem más mint egy (eléggé félrenyomott) Angol zászló ami természetesen hiányzik a British-es autóról. Lehet hogy velem van a baj de szerintem abszolút nem a pakkosra kellett volna tenni a zászlót... Na mindegy. Egyébként a festés minősége mindkét autónál jó bár a fehérnek a szépsége csak napfényben mutatkozik rendesen. A szürke meg mindig jól néz ki. Ami egyik autón se tetszik az a beltér mivel csillogós mindkettőnek. Amúgy a kidolgozottság elég jó leszámítva a kormányt mivel az csak egy szánalmas korong. Ami jó az az autó futása. Nem dülöngél és nem is hangos (annyira). Még egy utolsó leszólás a végére: Az autó alja elég viccesen néz ki mert a kerekei nagyon közel vannak egymáshoz és vastagak is kissé. Ja és még egy. Erre az autóra azért nem ezt a "felnit" tettem volna fel. Ja és a végére van nektek egy meglepetésem. Ehhez már nem fűzök kommentet inkább... Ezt látni kell. Szégyen ekkora hibát véteni...

Best Of British (fehér alváz)

Jó hogy megint vannak

Jó kis autók


Aminek nem itt lenne a helye

Művészet

Hosszú orr

Rövid far

Ez egy vicc (Toyota 2000GT)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon régóta fáj a fogam, ennek a regularwheeles valtozatára, de egy olyan ritka darabot néztem ki ami nem bukkan fel mindennap. Addig is beszereztem egy piros modernkori változatot. Nagyon szép az igazi autó, és szép lett a matchbox változat is, az újak is és a régi is.

Névtelen írta...

Én is imádom ezeket az E-Type-ket. Van egy Ht Rod Draguarom, de meglátszik rajta a kora. kb 30 évig volt a padláson a nagybátyáméknál. Nincs motorja, se teteje, és festése is alig van, és a hátsó tengely benne a harmadik, mert az eredeti vmikor lett vele vmi, utána a nagybátyám tett bele gyerekkorába egy "maszek" tengelyt, és én is egy rossz névtelen mentőautómnak a tengelyét tettem bele, de legalább gurul. Majd felrakom az oldalamra, hagy szörnyülködjetek :P Eredetileg Bordó metál volt, de volt benne lila metál is.

Sam. Joe írta...

Nagyon jó ez a borító, mint illusztráció! A típus azonosításért csillagos ötös! Ahogy az amerikaiak mondanák: Two thumbs up!

AndrewBoy írta...

Tenksz ;)