2011. május 27., péntek

IFA F9 (IST)

A Retroautók új részében ez az autó azaz az IFA F9 található. Épp ma jött meg és már nagyon vártam! Szerintem nagyon szép ez az autó és különleges is. Szeretem. Szerencsére nem kellett csalódnom benne mert nagyon szép a kisautó. Kivételesen nagyobb hiba nem volt az autón csak a hátulján volt a szokásos fehér izé ami olyan mint a száradt pillanatragasztó de szerencsére simán lelehetett törölni!
Szóval a részletességgel nincs probléma. A festése szép lett nagyon és a díszcsíkok illetve az IFA jelek is nagyon szépek lettek. Az autónak a motorháztetején is van egy szép kiugró jel ami ugyancsak kiváló lett mert nem ferde semelyik irányban sem! A festéssel kapcsolatban annyi pici error van hogy a felni is pirosra van fényezve de arról kicsit pattog a fény. Egyelőre még nem vészes az állapota de amúgy sem tapogatom hátha így tovább tart. Az autó orrán különlegesnek mondható hogy a hűtőrács is fényezve van. A lámpái nagyon jók lettek az autónak bár hátul egyben van a karosszériával.
A belseje nagyon szép lett mert az üléseknek van mintájuk illetve minden részlet megvan a műszerfalon sőt még a váltókar is megvan! Belül egyetlen hiányosság van még pedig az hogy nincsenek pedálok de igazándiból nem olyan fontosak mert nagyon nehéz belátni odáig!
Az alján nincs semmi extra csak a szokásos külön elemként álló végdob. Érdemes megfigyelni egyébként az autó alját mert nagyon hasonlít ugyebár a későbbi Wartburg alvázhoz...
Egyébként még készült pár karosszériaváltozat (pl. kombi és cabrió) remélem egyiket sem hagyják ki!

 A forma ismerős lehet...
 ...az Ursaab-ról 
 Szép kisautó
 Pici a jele
 IFA logó a csomagtartón
 Ilyen alulról. A tengelyek kicsit görbék
 Hátrafelé nyílik az ajtaja
 Minden szögből jól mutat
 Tuti a kipufogója
 Innen az ülések is látszanak
Ilyen az arca

1 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Nagyon szép formájú autó. Én kinézem belőle, hogy ha nem az IFA gyártja, akkor ez is lesz olyan kultuszautó, mint a Bogár.