2010. április 7., szerda

007 Lotus Esprit Submarine (AutoArt)

Ezt az autót a elég olcsón sikerült megszereznem. 10.000 Ft-ért magamévá tettem. Az eBay-es árakhoz képest szerintem nem rossz főleg ha számításba vesszük hogy elég ritkának is mondható. Ez az Esprit S1 egy régebbi Bond filmben kapott szerepet (The Spy Who Loved Me). Az Esprit World oldalán olvashattók róla bővebben is. Szerintem nagyon jól néz ki ez az autó. A Lotusokat is eleve szeretem az Espriteket meg nagyon. A kidolgozása elég jó bár az átlag AutoArt szinttől szerintem kicsit elmarad. Kívülről szép nagyon az autó és sok interaktív dolog van rajta. Az elején nyílik a rakétavető a hátulján pedig a rendszámot lehet lehajtani ahol két cső látszik amikből olajat lehet locsolgatni. A tetején a periszkóp is megvan. Külső extra még az hogy ugyebár nincsenek kerekei hanem csak kormánylapátjai amik mind tudnak mozogni. Hátul látszanak a meghajtást biztosító "hajócsavarok" és kormánylapátok is. Az ablakokon még vannak ilyen izék amiknek az a feladata hogy merevítsék a szerkezetet de szerintem csak a kilátást rontják. Egyébként nagyon jól néz ki szerintem.
Az autónak mindene nyílik. A csomagtartó eléggé minimál dizájn mert jóformán semmi nincs benne. A főfékhengert és a pótkerék imitációját tartalmazza. A hátulja is nyílik és a motort egy jó nagy burkolat takarja ami nem mindig jön le egyszerűen (pl. a dobozos képen nyitva az autó hátulja mert elmozdult). A motor kidolgozása egyébként szerintem gyönyörű. Ebben az Espritben még a 4-hengeres szívómotor van ami 2 literes és 160 lóerőt tud.
Az oldalajtók kicsit cinkesek. Nagyon nehezen lehet kinyitni őket sajna de legalább zsanérosak. Ez még a régebbi megoldás (pl. BBurago Ferrari F40). A belseje nem rossz az autónak bár én nem estem hasra tőle. Sima szélvédőkkel lehet hogy másképp mutatna de annyira azért nem rossz.
Szóval nagyjából ennyi. Szerintem elég jó gép és ennyiért nagyon megérte nekem. Szép autó és mindenki hasraesik akinek mutatom! Ja és Rájen oldalán látható az autó utcai verziójáról egy penge poszt!


Még nem csavaroztam le

Szép autó

Raketták

A mellékes csomagtér

Utcára cinkes lenne

CSöves

Szép a motorja

Esprit felirat

Jobb kormányos
Ilyen nagy a doboza

3 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Ez nagyon klassz! A Shell-sorozatból ezt nem szereztem be, mert nem tetszett, hogy nincs kereke, de ebben a méretben már nem zavarna. Az igazi az lenne, ha valahogy megoldották volna azt, hogy kerékkel is működjön, majd azokat befordítva is. Álmodik a nyomor... GRATULA!!!

Ferenc írta...

1/43-mas? Nekem ez shell kutas ajándékként, matchbox méretben van meg. Nekem az elég. :o)

AndrewBoy írta...

Igaz is, a méretarány kimaradt! Ez 1/18-as! Amúgy a Shell-esnek van kereke. :) Egyébként van 1/18-as aminek kereke is van meg ilyen is. Valamelyik egyéb márka gyártja de annak nem olyan szép a kidolgozása.