2010. március 3., szerda

Opel Corsa (Gama) - 2. rész

A Gama Corsák száma az utóbbi időben megnőtt nálam. Sikerült az eBay segítségével pár jó üzletet kifognom. A most következő 3 autón kívül még van 3 Corsa. Az ő képüket megcsodálhatjátok a Corsa Carstyling oldalán.
Erről a három autóról nem szeretnék túl sokat mondani mert a minőségük minden tekintetben megegyezik a korábbi két autócskával.
Szóval ezek közül is a narancs autóval kezdeném. Ez az autó az atlantai sportesemény tiszteletére készült. Az extra benne az hogy a lökhárítója is le van festve és van rajta egy pár Atlanta felirat. A kerekei is mások mert ezek a Schuco Tigráról valók. Sajnos ugyanolyanok is mint a Tigrán ami azt takarja hogy kajakra 8-as van benne. Nemtudom hogy van megoldva de szinte lehetetlen normálira beállítani.
A következő kék autócska a '94-es USA WorldCup-re lett pingálva. Neki is az ajtaján van tuti kis logó. Másban nem különbözik az alap kisautóktól. A kerekei rendes Corsa kerekek. A doboza szép mintás mint a másiknak is. Ja és mindkettőből csak 4000 db van. Eredetileg együtt vettem volna meg őket eBay-en de anno lemaradtam sajna a kékről. Most nem olyan rég találtam meg újra a kéket és ennek köszönhetően embertelen drágán vettem meg.
A harmadik autó az EU-s Corsa. Elméletileg ő is egy korlátozott széria. Érdekessége hogy jobb kormányos. Elméleileg így atomritka. A kerekei neki sem a rendes megszokottak hanem Astráról való műanyag kerekek. Hát elmondom hogy gurítani nem nagyon lehet szerencsétlent. Az egyik első kereke sose gurul. Neki azért extra a doboza mert nem Opeles hanem az eredeti "mikro"-s. Hátulról nem kaptam le de egy atomnagy Corsa van rajta. Ennek a doboznak valójában semmi haszna mivel egyáltalán nem fogja az autót. Por ellen sem nagyon véd mert a műanyagot már rég elengedte a ragacs.
Szóval ők az új Corsák. Nem voltak olcsók de nekem nem pénz érte. Ja és még van jó sok ami kéne. Az a legjobb bennük hogy a Corsa találkozón mindig rácsodálkoznak. Főleg ha előkapom az 1/87-eseket.

Narancs Atlanta
Kék USA
Dobozban
Műanyag kerekű EU-s
Nagydobozos

Nincsenek megjegyzések: