2008. július 30., szerda

Opel Kadett GSi (1985)

Matchbox Opelek közül ez a kedvencem. Már alapból az Opelek között is ez az egyik kedvencem. A saját korában nagyon nagy gép volt a Kadett GSi a maga 150 lóerejével (2.0 16v) és a nem mindennapi légellenállásával. Így gyors volt és keveset is fogyasztott. Sőt még a sportokban is kiemelkedő teljesítménye volt. Nem csak túraautó bajnokságban hanem a rally-ban is rengeteg elsőséget szerzett. Lehetett kapni 3 és 5 ajtós verzióban sőt még kabrió is volt belőle.
A Matchbox feldolgozása viszont nemcsak Opel hanem Vauxhall (Astra GTE) is. Ez magán az autón is látszik mivel az elején és a hátulján is a GTE betűszó található sőt ezek az autók csak jobb kormánnyal léteznek. A karosszériájából alapvetően két verzió létezik. A nyitható ajtajú utcai és a nem nyitható rendőrautó. Szélvédőkből is van pár verzió. A rendőrautókon eddig csak kéket láttam a nyithatókon van sima és sárga is. A kidolgozottság mindkét verzió esetén jó igaz a festék valahogy vastagnak tűnik bár a részletek megvannak sőt még az autó elején a hűtőrács is látszik. Az autók mintája sem rossz néhány hiba igaz van de nem vészes. A rajtszámos és a rajtszám nélküli STP verziónak az odalán szoktak elcsúszva lenni a Vauxhall-GM-Opel embléma sorozat. Az AC Delco-s autónak nincsenek ilyen hibái igaz azon nincs is olyan kicsike festeni való. A rendőr verzióknak sincsenek festés problémái. Ezeken kívül egyébként rengeteg más festés is létezik de sajna azokból még nem tudtam szerezni sajnos. A kétféle karosszériához egyébként 3 különböző alváz párosul. A nem nyitható autóim között vannak az első Kadetteim is (az egyik a My First Matchbox-ból van) amiket még kicsi koromban kaptam. Azoknak fehér az aljuk és több fehér nincs is. Mindkettő kínai gyártmány. Az összes többi autónak fekete az alja. A nyithatóak és a csukott verzióknál találtam olyan különbséget hogy a "Made in China" felirat van ahol simán van és van ahol a felirat egy kiemelt alapon van. Olyan mintha valami másra lenne nyomva vagy hasonló. Az utolsónak jött legszebb autónak viszont egy érdekesség van az alján. Azon csak a Vauxhall Astra GTE felirat van és az már nem Kína hanem "Made in Macau" van. Ja és mattabb fekete az alja. Az autók belseje is szépen lett megcsinálva. A kormány is hasonlít az eredetihez. Pici kis váltókarunk is van és még az ülések is jól kidolgozottak. Az autók belsejének is több színe van. Nekem van fehér, kék és fekete is.
Szóval mindent összevetve ez egy olyan autó ami szerintem nagyon jól lett megcsinálva és sok verzió létezik belőle ami nagyon nehezen gyűjthetővé teszi. Szerintem sose lesz meg belőle az összes verzó. Mondjuk az se lett volna utolsó ha csinálnak belőle egy kabrió sorozatot is.

A gyűjtemény


Sorakozó

A legszebb autó

Nincs sok kopása szerencsére

Az első és az utolsó.
Mindkettőnek ritka kereke van
(My First Matchbox - AC Delco)

Ezek a hibák! Jó hogy minden márka rajta van

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak egy kis megjegyzést: a "My First Matchbox" széria alapból is ritka, nemcsak a kerekei...

AndrewBoy írta...

Akkor jó mert megvan a doboza az autópálya is sőt még a kisvonat + az emeletes busz is megvannak eléggé jó állapotban

Névtelen írta...

Az jó...

Kis adalék a GSi-hez, ha érdekel...

http://tommi.blog.hu/2007/02/07/a_gsi

AndrewBoy írta...

Jajaja olvastam már! Meg sok mást is az oldaladon ám! :) Egyéb Opel site-okon is már néttem ( a 2 Opeles könyvemről nem is beszélve)

Névtelen írta...

Akkor tényleg nagy OPEL-mániás vagy!

AndrewBoy írta...

Jaja abban biztos lehetsz!!