2012. március 27., kedd

Opel Corsa 5 ajtós (Norev)

Ezt az 1/67-es Corsát a kedvenc aukciós oldalunkról vettem meg, kicsit drágábban, mint amennyiért az Opeltől lehetne. Sajnos a helyi (Szeged) Opel kereskedésből lehetetlen kisautót venni, mert hiába ír, illetve megy be személyesen az ember, sosem csinálnak semmi, pedig nem egyszer voltam benn...
De hagyjuk őket, mert végre megvan az egyik kiszemelt! Nagyon vártam már, hogy meghozza a postás! Nagyon részletes lett a kisautó! A jellemző Norev minőséget tapasztaljuk rajta, mert nagyon szépen összerakott autóval állunk szemben. A karosszériája nagyon szépen eltalált, minden tekintetben arányos, leszámítva a tükröket. Nagyon sok kis részlettel találkozni rajta, mert az oldalvillogó, díszcsíkok, meg minden megtalálható rajta. Az orra a legszebb, a fényszórók külön elemet alkotnak, és a hűtőrács, az Opel jel, és a ködfény is szépen ki lett színezve. Még a motorháztetőn is megvan a csík középütt. Az oldalán a B oszlop is kifestett, szép matt fekete, bár a csík lehetne kicsit magasabban is. Az autó legnagyobb hibája is az oldalán található, mégpedig az oldalsó utasablakoknak nincs határolója. Ezt csak azért nem értem, mert elöl, és hátul is nagyon tuti ablaktörlők vannak, szóval oldalra az a két csík igazán belefért volna. Hátul az ablaktörlőn kívül van még látnivaló, mert a hátsó lámpák szép pirosak, illetve van pótféklámpa is. Sőt domború Opel jel, meg egy alig észrevehető Corsa felirat is. Ja és egy rendszám is jutott hátulra! Alulról is nagyon látványos lett az autó, mert nagyon sok alkatrészt megrajzoltak neki. A kereke sem rossz, mert a felni külön elem és nagyon szépen kidolgozott darabok. A belseje viszont annyira nem részletes, de ami van az jó. A kormány teljesen olyan, mint az eredetin, és jó ötletes a rögzítése, mert a felső íve egybe van öntve a műszerfallal. Elveszni nem fog az is biztos. Az ülések nem rosszak, bár itt nem sok mindent kellett modellezni, mert nincs túlbonyolítva a valóságban sem, csak a minta ami lenne rajta! :) Egyébként van váltókar, kézifék is, szóval az alapokkal nincs baj.
 Színe szép, minősége kiváló
 Nagyon szép lett, jól néz ki
 A jobb oldali futómű kicsit magasabb
 Minden megvan ami kellhet
 Egyedül az ablakhatároló hiányzik
 A belseje nem a legjobb
 Alakul a D Corsa gyűjtemény
Sok minden van alul is

7 megjegyzés:

porsche írta...

Ez nagyon ott van, igencsak pöpec darab, főleg a méretarányához képest.
Remélem C Corsa nincsen, mert különben kénytelen leszek rá vadászni.

Sam. Joe írta...

Huhh, ez nagyon rendben van! Rá kell gyúrnom, nekem ezüst színű, háromajtós kellene!

RÁJEN írta...

Jól néz ki, tetszik, a színe is klassz!

AndrewBoy írta...

Nekem még a maradék két variációt mindenképp meg kell szereznem, csak vagy nincs, vagy nagyon drága... Egyébként C Corsa nincs ilyen piciben, csak 1/43-asat tudok, illetve az 1/32-es rally verziót, de az retek. Ja meg mintha Schuco néz alatt lenne még valami rallys, de nem tudom mekkora.

Névtelen írta...

Nagyon jól néznek ki.. Viszont én ajándékba keresek C Corsat, fehér színbe.. Hol lehet őket beszerezni?

AndrewBoy írta...

Üdv!

Szerintem vaterán, meg eBay-en érdemes keresni, de a fehérrel még sosem találkoztam.

Névtelen írta...

Üdv. Fehéret nem, de világosabb szürkét egyetlen egyet találtam. Köszönöm a segítséget!