2009. február 1., vasárnap

Škoda Fabia (Kaden)

Ismét sikerült gyarapítani a Fabia gyűjteményemet három új jövevénnyel és így már összesen 6 darab a gyűjtemény létszáma ha jól számolom.
Mindhárom autó a Kaden gyártmánya és mindegyik 1/87-es méretarányú. Mindegyik karosszéria változatból sikerült egyet beszerezni és ennek nagyon örülök mert az Abrex sajnos csak a kombit gyártja és a WRC-t. A dobozuk nagyon stílusos panoráma műanyag doboz Skoda jellel a tetején és Skoda Fabia felirattal az autók mellett. A dobozolás különlegessége hogy nem csavarkötés van hanem sima kétoldalú ragacs van az autó és a doboz közt. Ennek előnye hogy nincs egy felesleges luk az autó alján hátránya viszont hogy (szerintem) nem lehet sokszor levenni az autót. Egyedül a sedan-t vettem le a ragacsról. Plusz extra hogy a dobozokat egymásra lehet tenni rendesen úgyhogy akár tornyozhatjuk is kedvenceinket.
Az autók kidolgozása nagyon jó. A sedan és a kombi ezüst színű míg a sima piros. Az ezüstösek nagyon szépen néznek ki mert metálos csillogásúak míg a piros az sima és a pirosnak más lehet a színező anyaga mert olyan a hatás mintha neki vastagabb lenne a festék rétege de ha jól tévedek akkor ezek az autók anyagában színezettek lehetnek. Külső részletességükre panasz nem lehet mert minden részletük megvan. A lámpák mindenhol külön elemek. A díszcsíkok és a kilincsek is szép feketék nincsenek elcsúszva sehol. Elöl sima fekete a rendszámtábla de hátul van rajta egy tuti Fabia felirat. Skoda jel a hűtőrácson sajnos nincs és ami hátul található az is csak egy zöld plecsni sajnos. A felniük szép krómos hatású és a gumi is nagyon jó mert valódi gumi. Mivel csak a sedan van a kerekén ezért csak annak a futását tudom minősíteni ami nagyon jó mivel nem ugrál és szép halkan is megy. Az autók belső tere egy Herpa 1/87-es után kicsit részletszegény de nem olyan vészes. A kormány elég jó mert látni rajta hogy olyan mint az igazin de a műszerfal sajnos nem valami fantasztikus. Az ülések tűrhetőek és még van egy váltókar de az is csak egy pici rúd és ennyi. Mindent összevetve az 1000 Ft/db ár abszolút megérte és úgyse a belsejét nézegetem mert arra ott az 1/18 úgyhogy én teljesen elégedett vagyok mindhárom autóval.

Penge felnik


Jó kidolgozottság


Így már nem olyan részletes az 1/72


A látványos talp


Kaden szokás - no tetősín


Vastagabb festés effekt


Jól áll a csillogós felni


Sorakozó


Hátulról


Oldalról


Gyülekező


A legnagyobb is megvan


Beltér is látszik


Skoda jel nélkül is jól mutat


1/18 vs 1/87


Fabia és 1200

7 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Skodálatos! Az 1/18 vs. 1/87 képnek van egy kis "hamm, bekaplak" jellege, de pont ettől jó!

Más: D Corsát nem láttál véletlenül? Talán Norev-ben van, de nem vagyok benne biztos. Méretarány most mindegy, de az 1/64 körülinek örülnék a legjobban.

AndrewBoy írta...

Helló!! Most konkrétan nem láttam D Corsát kicsiben de Norev-bn tuti van mindegyik verzió! A vaterán most van OPC de korábban már láttam a másik verziókat is. Szerintem Opel kerben biztos van de ha sehol sem tanász akkor szólj és megkérdezem itt nálunk mert a B Corsákat is onnan vettem :)

Névtelen írta...

Gyönyörű darabok! :-D
Nekem a kis piros tetszik a legjobban... (talán azért, mert olyan gömbölyű, mint egy Bogár :-D)

AndrewBoy írta...

Anyunak is a piros a kedvence!! :D

Névtelen írta...

:-D

Névtelen írta...

Szia!Érdeklődnék hogy nem-e tudnál nekem skoda fabiát eladni vagy esetleg tanácsot adni hogy honnan tudnék beszerzni mert sehol nem találok! Szép gyűjtemény! Előre is köszönöm !

AndrewBoy írta...

Üdv, van pár darab eladóban, küld egy e-mail címet, és akkor írok oda, hogy mik vannak jó?
Üdv, Andrew