2008. december 14., vasárnap

Mini-Ha-Ha & Morris Mini (MB & HW)

Egy újabb kicsi szünet után a már korábban beígért Mini postot most prezentálnám nektek! Ez a post szerintem nem igazán lehet összehasonlítás mert nem két széria Miniről van szó. Az első a Matchbox Mini Ha-Ha aminek az alján 1975 olvasható és eredeti Angol gyártmány. Ez a minőségén is érezhető mivel nagyon szépen gurul és jól is néz ki. Én személy szerint nem rajongok az ilyen félig kitaláció félig valós autókért de ez nagyon megtetszett a tuti csillagmotor és a nagy hátsó kerekek miatt. Mondjuk sokkal jobb lenne ha az a fej nem lenne rajta de hát ez van. A karosszéria egyébként jól kidolgozott. Rendszám elöl és hátul is van rajta. A lámpák és a hűtőrács is jól néz ki. A hátsó négy kipuff is nagyon keményen néz ki. Tisztára Lamborghini hatása van a felfelé ívelés miatt. A festési minősége nagyon tuti mivel nem vastag a réteg és semmiféle hiba nincs rajta. Az ajtó helyén található matrica szerintem az angol légierő jele lehet bár nem vagyok 100% biztos ebben. Egyébként azért mondtam hogy az ajtó helyén mivel nincs meg az ajtó rajzolata amitől szerintem még jobban néz ki. Az autón a széles kerekek is elég feltűnőek nem beszélve a sárvédők elég kemény szélesítéseiről.
A Hot Wheels Mini is egy igazi műremek. Ebből az autóból már van egy de az fehér és amerikai bliszteres ezért hülye módon nem nyitom ki és igazándiból azért vettem meg a HW Xraycers 5-ös pakkot hogy legyen egy nyitott ilyen Minim. Ennek az autónak a legnagyobb érdekessége az átlátszó alkatrészeken kívül az hogy szét lehet szedni. A külső része az autónak teljesen korrekt. Van rendes kilincs mindkét oldalt és a lámpái is részingesek. A szétszedhetőség ellenére sincs nagy hézag a hűtőrács és a felső légbeömlőnél. Az ablaka tuti magenta szerű és kissé sötét. Ha elválasztottuk az autót az aljától akkor láthatjuk hogy nagyon ügyeltek a részletekre. Van benne egy penge bukókeret meg nitró palack is sőt még a pedálok és a versenyautóknál megszokott kapcsolók is helyet kaptak. A motorja nincs annyira kidolgozva bár ez sem rossz. Az autó külseje is nagyon jó mert ugye átlátszó és még metálos is. Fényben iszonyat jól néz ki. Az autó alja fémből van és azon is van egy csomó apró részlet. A kerekek a szokásos HW kerekek csak ugyebár ezek átlátszók. Az autónak közepes súlya van de elég jól gurul bár a hangja sajnos kicsit zavaró.

Közösen

Tuti a festés

Sok részlet van


Az alja is látványos

Csöves

Átlátszó kerekek

Oldalra hajtható bukó + pedálok


Tuning gép


Mad Minis


Hasonló a méretarányuk


Grrrr


Jól néznek ki

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát, hogy őszinte legyek a Mini Ha-Ha tetszik is, meg nem is.ű

Tetszik benne:Nagy hátsó kerék, baziszéles sárvédő, 4 kipufogó, hátulja, eleje.

Nem tetszik: Az ember benne és a motor.

Fújjogjatok le, de nem tehetek róla. Bár ami azt illeti, lehet, hogy veszek 1-et, mert ezek a képek azt mutatják, hogy jó kis verda ;-)

Ami meg a Hot Wheels Minit illeti, mindenféleképpen kell egy! ;-)