2011. szeptember 10., szombat

Fiat 500 Abarth 2. rész (Burago)

Ma sikerült szerezni egy 1/43-as pici Abarth 500-at. Természetesen neki sem kockás a teteje, de legalább így hasonul az 1/18-hoz! Kívülről teljesen olyan mint a nagy. Minden apró Abarth logó megvan és még a kerekek is olyanok mint a nagyon. Nagyon szép munka! Hiba nincs rajta szerintem. Kicsi méretben is nagyon hatásosra sikerült a hátsó spoiler illetve a sportos légbe/kiömlők is. Összehasonlítva a mezei 500-assal is nagyon jó. Kicsit ültetett és a hátsó lámpa búra sem ugyanaz. A beltérben is vannak különbségek. Például az ülések Abarth stílusúak és az Abarth-nak nincs váltókarja. Egyébként a kardánboxon levő dolgok elrendezése is más egy kicsit. Természetesen nagyon tutin gurul és szerencsére az összes kereke leér! Olyan mintha rugózna a kereke de valójában nem. A két autó alvázán minimális különbségek vannak köszönhetően a kipufogórendszernek.

 Anyu szerint aranyos kisautó
 Kemény kis gép
 Pár nemkívánatos pötty van sajnos
 Már csak a Cabrio-t kellene gyártani
 Az Abarth-on hangsúlyosabb az ablaktörlő
 Alacsony Abarth
 Így magasabbnak tűnik
 Ismét alacsony
Tesók

2011. szeptember 4., vasárnap

Fiat 500 Abarth (Burago)

A Burago boltból vettem ezt az 1/18-as Abarth-ot. 5000 Ft+posta volt. Eredetileg drágább lett volna de dobozsérült szegény. Szerencsére elég jó állapotú a doboz és az autó sem sérült benne. Egy probléma van. A hirdetésben a kockás tetejű szerepelt de neki csak sima a teteje. Elég idióta dolog hogy a saját termékükről nem tudnak egy rendes képet feltenni de 5000-ért megérte akkor is.
A kidolgozottságával semmi komolyabb probléma nincs. Kicsit sok lett rajta a festék de azért annyira nem rossz. Az apróbb részletek mind megvannak és a bónusz Abarth grafikák nagyon szépek! Az autó műszerfalán is van egy skorpió ami nagyon pengén mutat. Belül sajnos a turbó nyomásmérőjének nincs számlapja de annyira nem feltűnő mert pici a műszer. Az autó külsején a hátsó spoiler meg a piros tükörház a legfeltűnőbb elem. Nagyon jól sikerültek. A kerekei is tök jók lettek. A festése nagyon tuti lett. Vannak még rendes tárcsafékek is mögöttük piros féknyereggel. A kerekek egyébkén eléggé lógósak sajnos. A motor kidogozottsága is szép lett. Nagyon jól sikerültek a kicsi részletek festése. A csomagtartóban nincs semmi extra. Van egy kalaptartó ami fix. Kéne szerezni mellé egy Norev-et vagy egy Mondo-t összehasonlítani! Kíváncsi lennék az eredményre!

 Sok légbeömlője van
 Olyan mintha ültetve lenne
 Tuti az Abarth jel
 A kipuff lehetett volna jobb is
 A tetőspoiler űberelhetetlen
 Szép a motorja is
 Pici a csomagtartó és fekete
 Pirosak az ülések benne
 Fém zsanéros az ajtaja
 Oldalról a legkeményebb
 Komolyak a kerekei
Vigyázz! Támad!